tisdag, mars 18, 2008

Herrmiddag 8/3

Varje termin anordnar terminens damer en gasque för karlarna. Denna gasque har ett hemligt tema som används till stationer, middag, spex, utsmyckning med mera. Temat för den här terminens herrmiddag var maffia, och det var riktigt roligt att jobba.

Den första stationen hade jag och Bella hand om. Vi var Boris och Vladimir, några underhuggare i en rysk familia, som hade hand om maffiaskolans årskurs ett. Där blev killgrupperna uppmanade att hitta på ett familjenamn, utse ledaren, välja huvudnäring (flera grupper svarade blixtsnabbt sophämtning, hehe) med mera. Sen förklarade vi, med rysk(?) brytning givetvis, att det är viktigt att kunna skicka hot mm utan att bli igenkänd på sin handstil. Därför fick de välja en ärkefiende, nån annan kille som skulle gå på festen, och skriva den personens namn på ett kuvert. Därefter demonstrerade vi en del mordvapen, som såg, högaffel, golfklubba, D10, och kamerastativ. Eftersom det rörde sig om nybörjare inom maffiavärlden var de ännu inte redo att mörda, så vi hade förberett ett lik. Deras uppgift blev att knipsa av ett visst finger från detta lik. De fick välja bland de olika vapen/verktyg som fanns där, och de hade tre försök på sig. Bara en grupp försökte med D10 och golfklubba. När de fått loss fingret (liket var kuddar under en filt, med målade diskhandskar fylla med ketchup, bomull och varmkorv) fick de stoppa det i kuvertet med ärkefiendens namn på innan de gick vidare till åk 2. De andra stationerna var prickskytte, hinderbana (där alla bar en kille som fick agera lik inlindat i en matta) och quiz. Fördrinken hölls vid en spelhåla.

Stora fest hade fått en riktig restaurangkänsla och stämningen hamnade snabbt på topp. Det var en bjudorgie utan dess like. I denna lyckades vi ändå leverera både dans och spex. Det jag tyckte var roligast var dock att, ombytt från rysk maffiasnubbe till cocktailbrud à la förr i tiden, spatsera ut i högklackat och balansera de blodiga kuverten på en silverbricka för att dela ut dem. En annan höjdpunkt var att välja vilka killar som under hot skulle hämtas från middagen för att bli misshandlade innan de sen släpades tillbaka ut i festsalen där de dumpades. Det var jag och Helena som misshandlade. Vi gjorde det med hjälp av teatersmink bör kanske tilläggas.

Det är lätt den roligaste herrmiddag jag jobbat på, förmodligen för att jag själv var mer delaktig denna gång, och dessutom kände de flesta jag serverade och därmed tog det mer med en klackspark. Släppet var dock dött, och jag blev inte kvar länge på sexan heller.

Några bilder från kvällen. Zanna fotade.




Inga kommentarer: